Jawatan kosong untuk jururawat.

Kepada jururawat-jururawat Malaysia yang berminat untuk menambahkan pendapatan lebih 5 kali ganda(untuk gaji sayalah) dan berminat untuk bekerja di Arab Saudi, layarilah website melorita seperti di bawah.http://www.melorita.com

Antara vacancies terkini:-

vacancy

*Melorita.. bagi kredit kat I tau..At least it is easier for me to  submit borang.. hehe…

About these ads

38 responses to “Jawatan kosong untuk jururawat.

  1. well, melorita so far is the man..my wife stopped practising at the 2nd private hosp when she worked with one healthcare comp. still as an RN but not much clinical work..healthcare, what can u expect more..however, she did apply melorita. they called her for an interview. we went to penang for the interview. but she didn’t get the job bcoz it was more she left practising more than 6 months (tak merasa la kami nak bermastautin kat dubai ka)

    the good thing about the interviewer was, she advised my wife to continue practising..minimum 3 bln shj and call them after that. 100% she would endorse her application.

    cukup 3 bulan je, the company called asking my wife’s status. but since she’s comfy with office hour, tak jugak practise. well, being a good husband that is, i leave it to my wife to decide.

    melorita has been professional..tapi kalo citer lain tak tau le pulak kami..

  2. HMM… FOR ME…. ITU MEMANG SYARAT MELORITA UNTUK BEKERJA DI LUAR NEGARA. AS MY EXPERINCE FROM 2005 TILL NOW…. SAYA BEKERJA DENGAN PRIVATE HOSPITAL DI SAUDI. UNTUK KERJA DI SAUDI, KENA CUKUP HANDS ON AT LEAST ONE YEAR PRACTICE IN MALAYSIA COZ IT IS SO DIFFICULT TO WORK OVERSEAS IF WE DONT HAVE ENOUGH CLINICAL PRAKTIS. KALAU TAK CUKUP PRAKTIS AND TAK DAPAT APPLY DENGAN TEMPAT KERJA BARU, BESAR LEMUNGKINAN KITA AKAN KENA TERMINATE WHICH IS JUST BUANG MASA KITA JER AS HAPPENED TO MY FRENZ BEFORE.

  3. kepada nurse yg berada di malaysia, yg dah kahwin atau masih belum..lupakanlah niat nak bekerja di negara timur tengah.
    Yg dah kahwin, kena tinggalkan suami. Yg belum kahwin…bahaya…pak2 arab sentiasa memerhati.

  4. suami kena baik, jaga diri jgn pasang 1 lagi sbb si isteri nak bantu kewangan suami jugak..isteri pun kena baik jugak..jgn layan godaan..yg bujang pulak, kalo dah rejeki kawin dgn pak arab, seblm kawin fikir baik bruk..tu kalo pak arab yg ikhlas nak kawin, tp kalo utk teman seks, yg si bujang berhati la..sbb pak arab pun dah byk kisah yg sex slave nih..

  5. salam..uhuhuu tingin gak nk kejer kat sner tp segan la tak byk experience la…wat malu owang malaysia nnti..3thn kat ot 8 bln kat surgical ward …the main point is i dah kawin uhuuhu…takleh bwk suami hahhaha

      • Salam…saya male nurse…berminat nak keje kat sana…tapi betul ke takleh bawak family?kalo nak bawak jugak macam mana?

      • hmm.. mmg tak boleh bwk family coz dia takkan sediakan rumah utk family. and contract pun utk single. coz kalau u nak sewa.. mmg mhl… biasa yg dpt contract family utk doctor2 saja. nurses and other healthcare team.. tak dpt. kalau nak bawak juga… jawabnya.. mmg u tak lepas ler nak ke sana.

      • sebab apa single contract sebab cuma taraf pekerja sahaja.

        doctor dapat bawa family sebab taraf profesional.kesian

      • saya rasa pasti ada jalan nak bawa family g sana yg dah ada family.

        guna kan pendekatan tarik tali dengan agensi dan hospital.pasti boleh.mungkin ada yang dah mencuba boleh kongsi pengalaman,guna visa pelancog rasa pasti ada jalan.

      • hehe.. tarik tali? saudi tak macam malaysia boleh main tarik tali. diorang strict. kalau dia kata tak.. means tak le. sbb once dia allowed seorang buat camtu, org lain pulak akan buat camtu . baik dia tak allowed langsung. kalau demand juga..

      • erm susah la mcm tu kan,pelik lakan.tapi pasti ke tiada peluang langsung untuk family ke sana contoh pergi duduk 3-4 bulan

      • saya bru abih krusus jururawat..skrg tgh cr kerja..tlg bantu sy mcmane nk cr kerja…

  6. nak dapat income lebih 5x ganda? tak perlu ke Arab Saudi! kat kubang kerian pun boleh dapat! caranya dengan mencari dua orang kawan untuk makan! Modal??serendah sekeping roti canai dan secawan teh tarik! Cth:Paling jimat makan sehari RM6, seminggu RM42 dan sebulan RM180. Dengan prepaid kad yg akak punya makan pun dapat duit! Hanya terdapat di depan USM kubang kerian! Berminat?

  7. erm susah la mcm tu kan,pelik lakan.tapi pasti ke tiada ruang langsung untuk family ke sana contoh pergi duduk 3-4 bulan

  8. salam..mcm mn nak gi keje sane?dah keje dgn kerajaan 18 thn..nak jgk rase income atas 5 angka..tlg bg tau kos proses dan cara2 nak gi keje sane..tq

  9. kepada sape2 yg tau ada hospital yang nak pakai staff nurse tolong la email kan alamat hospital kt sy. sy sgt2 memerlukan pekerjaan sekarang…
    sy ni fresh graduate,

  10. keje kt arab memang impian semue jururawat…saya fress graduate at disember 2009 sampai skang x dpt peluang keje lagi,hurmm..kepada sape2 yang nk menggunakan stff nurse..contex2 la saya,!!!!!!!!
    074101097

  11. salam…sy fresh graduate dr kolej pol yech mara.jika ada jawatan 0 sbg staffnurse..arap2 dapat hubungi sy di no tel 0199823168..sy amat memerlukan pekerjaan skrg.

  12. Nurul Ain Binti Azam
    Lot 1171,
    Kedai Kok Lanas,
    16450 Kota Bharu,
    Kelantan Darul Naim.

    ………………………………………………… 28th July 2010
    …………………………………………………
    …………………………………………………
    ………………………………………………..
    ………………………………………………..
    Dear Sir/Madam,
    APPLICATION FOR STAFF NURSE
    I, the undersigned Ms Nurul Ain binti Azam would like to apply as a Staff Nurse in your clininc or hospital. I’m presently study at Kolej Poly-Tech Mara and Diploma in Nursing holder.
    2. I would like be able to commerce working at your clinic or hospital at Aug 2010. I was passed in Nursing Board Examination (LJM) on July 2010. Attached together are my Curriculum Vitae and Credentials.
    3. If my application accepted, I can attend for interview anytime at your hospital. I will be able to working with you on July / August 2010. My contact no are 012-9792606 / 014-5373688 email :(pink_ladyaen86@yahoo.com.)

    4. I wish to work with you and hope to hear good new from you soon.
    Thank you.

    Sincerely,

    ………………………………………………….
    (Nurul Ain binti Azam)

  13. I just finished my diploma in nursing and pass LJM result.I’m really interested to work arab saudi

    phn no:016-4454307

  14. kepada sape2 yg tau ada hospital yang nak pakai staff nurse tolong la email kan alamat hospital kt sy. sy sgt2 memerlukan pekerjaan sekarang…
    sy lulus dalam peperiksaan jururawat malaysia…

  15. Hello… Saya amat berminat untuk bekerja di Arab Saudi dalam bidang perubatan @ Jururawat… Saya adalah lelaki, 29 tahun dan baru juga menamatkan pengajian saya dalam bidang kejururawatan di kolej Masterskill, Cheras, Malaysia. 16hb Oktober 2010 ini saya bakal menghadiri convocation saya untuk menerima sijil Diploma in Nursing saya dari kolej tersebut dan lesen Lembaga Jururawat Malaysia (LJM)… Saya baru tamat dan sangat mahu bekerja di Arab Saudi sebagai Jururawat Lelaki kerana gaji yang besar, pengalaman yang baik sekali dan peluang untuk memajukan diri yang cerah disana bagi menjadi Jururawat yang sangat cekap, baik dan professional… Sila bantu saya secepat mungkin… Saya mahu juga bekerja di Arab Saudi sebagai Jururawat tidak kira apa sekali pun caranya dalam tahun ini… PLEASE!!! Thanks in advance… :D Cheers!

  16. SAYA NURUL FAZLINDA BT MAT DAM 890504115766.PELAJAR DARI KOLEJ ISLAM SAINS DAN TEKNOLOGI,KELANTAN DAN TELAH MENDUDUKI PEPERIKSAAN LEMBAGA JURURAWAT PADA DEC 2010.KEPUTUSA LJM ADALAH LULUS.SAYA MEMPUNYAI PENGALAMAN BEKERJA DI KLINIK SWASTA,NURSING HOME,DAN SYARIKAT MENCUCI DARAH.SAYA SEDANG MENCARI KEKOSONGAN JAWATAN SEKIRANYA ADA.SILA HUBUNGI 0139946167

  17. hai,
    saya mencari 2 nurse yg boleh mnjaga my mum, she had dementia. tmpat tinggal n makan minum ditanggung. salary 1500 -2000.uniform juga diberi. if berminat sent ur resume to cik_zua@yahoo.com. asap.

  18. Saya pun berminat nak kerja di sana tp tak tau gak proses dia mcmana. Bole bg tunjuk ajar?

  19. salam…sy nk tnye lau kte nk bkerja kt saudi, cm ne nk apply ek? n kt saudi bhse ape yg digunakan, bhse arab ke english ke or melayu??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s